Perspektiv på ifyllning av enkäter

Har under dom senaste dagarna fått lite erfarenhet i att knappa in enkätresultat, och med det har det följt en del insikter. Man har ju gjort så här själv när man fyllt i nåt, men aldrig mer.

- Fyll inte i två alternativ och tro att ni ändå svarar på frågan, i ett försöka att säga att ni inte riktigt vet, men att så här är det ungefär. Jag FÅR INTE tolka svaren, jag KAN inte tolka svaren, och framför allt så är ditt svar ett av flera tusen, så jag BRYR mig inte. Frågan blir obesvarad i resultatet av enkäten.

- Fyll inte i mitt emellan två alternativ. Det är lika dumt som ovanstående. Fast dom ovanstående lyckades iaf visa prov på sin finmotorik när de träffade en ruta med pennspetsen.

- Skriv inte en förklaring istället för att fylla i ett svarsalternativ. Du fyller i en enkät, något som ska ge en översiktsbild. Det finns enkla instruktioner om att man ska fylla i frågorna, med det alternativet som stämmer bäst. Jag bryr mig inte vad du har för förklaring, fyll bara i ett svarsalternativ. I enkät är ett inte 100% klart svar inget svar.

- Fyll i ditt namn och annat som du blir ombedd att fylla i om det står att du ska göra så. Snälla... det handlar om grundläggande läsförståelse här. Skippar man det har du fyllt i en enkät som inte tjänar något syfte och som hamnar direkt i pappersåtervinningen. Grattis.

- Skicka inte alla enkäter från en arbetsplats i skilda kuvert. Det är jobbigt att öppna. :(

RSS 2.0